Subscribe

RSS Feed (xml)

Friday, October 31, 2008

Syawal 2008

25 October 2008
Hari ini dah masuk hari raya yg ke 25...Kami sekeluarga sepakat utk mengadakan
Open House sempena meraikan Syawal....alhamdulillah....
seronok rasanya..ramai kawan2 yg dtg...walaupun agak kepenatan...
terima kasih pada Ina & family...fariha & family...nurul & family....
masri & family..saidatul....dan semua yg dtg....
mostly yg dtg ramai member mahzan....seronok rasanya dpt berkenalan...
tp dikesempatan ini kami sekelurga minta maaf sekiranya tdk sempat melayan atau
ada apa2 kekurangan....ntah mcm mana..blh terlupa nk amik gambar plak....he..he....


26 October 2008
Hari ni kami pula berhari raya ...byknye Open House di akhir Syawal ni....
Minggu lps...kami sekeluarga dikhabarkan dgn berite gembira....
Alhamdulillah...aku disahkan mengandung ...br 6 minggu....
Syukur dgn kurnian Allah...tak lama lg Amirah dh jd kak ngah....
Tp hari di aku rasa keletihan sgt...maybe sebab smlm penat....
Alamak....ada something la...ayah...

27 October 2008
Hari ni kami ke IJN...mami ngan abah aku admited ...utk kes jantung....
mengikut kata doctor kene buat endogram....selepas tu br tahu apa
yg sepatutnya dilakukan,...samaada belon atau operation....
Alhamdulillah...mami ngan abah aku dpt satu bilik...first class ( sebab adik aku keje gomen)....staff IJN semuanya baik2 dan semuanya berjalan lancar...
mami ngan abah kami tinggalka...InsyaAllah..esok kami dtg melawat lg...
Dr IJN kami ke Putra Height..Open house ofismate husband aku...

Mlm....esok dah kerja....ingat nk minta blk awal sebab nk pi visit mami ngan abah...
Tiba2 aku rasa something...alamak..bleding la....dh mlm... tunggu esok la pergi klinik....

28 October 2008
Pagi2 lg pergi klinik di depan rumah ni... doctor scan dan cuma kasi ubat utk kuatkan rahim....blik umah...ptg tu semakin byk pulak bledingnye....
aku dah semakin risau...ptg ju jugak kami ke demc...
Check dgn Doc Fairuz...doc scan dr atas....x berapa nampak...
So doc scan dr bwh...suspected..kandungan luar rahim...
So doc amik keputusan suruh aku admit....esok akan adakan surgery...Laparoscopic...


29 October 2008
Jam 7 aku dah dihantar ke tingkat 2.....
Aku sorang2 jer...hubby kat umah..kene jaga budak berdua tuh...
Jam 7.30 dah masuk OT...doc bius cucuk ubat bius...aku x sedar dah...
Sedar2 dan jam 1.40p.m.... itu pun ada makcik tegur aku...
jam 2.30 aku dihantar semula ke tingakt 4...aduh..sakitnya...kene bergerak....
Mana husband aku nih... elok je nurse tolak aku keluar..terus nampak muka hubby tersayang....
Satu mlm aku tunggu doc visit.. tp x datg2...aku masih tak tahu apa keputusan dr surgery yg dijlnkan...

30 October 2008
Jam 12 tgh hari doc masuk....bilik...
Doctor terangkan apa keputusan....
Dgn rela hati kami menerimanya...mungkin ini semua ada hikmahnya...
Melalui Laparoscopic ( 3 lubang di tebuk di perut aku) doc dapati...
telur yg telah disenyawakan tersekat dan tidak samapi ke rahim...ada blocking...
doc ambil keputusan potong dan masukkan ke lab..utk tahu apa yg menyebabkan die block...doc ckp memang x blh survive pun...sebab luar rahim...
Doc juga buat procedure D&C... ...Itulah result yg kami dpt dr doc...
Kami berserah pd Allah..jika itu yg terbaik utk kami....
Aku discharge ptg itu jugak...Doc kasi aku MC sampai 17/11 ni...utk rest...
Mula2 aku sedih jugak...tp lama2 aku dapt terima semuanya...

Sampai rumah aisyah dan amirah hubby aku x amik lagi...ptg br amik...
Bila amik ptg tu..mereka seronok sgt sbb tengok aku dah ada dekat rumah... 2 ari ibu dekat hospital...sampai2 aje aisyah terus tanya...

Aisyah : Ibu....baby mana? ada dekat atas ker? ( sblm ni aku dah cerita dekat die
yg die akan dpt adik lg)
Ibu : ( Aku terkejut dgn soalan dia) ... Aisyah..baby dah tak ada....
Aisyah : Kenapa x ada...?
Ibu : Ibu sakit...baby dah hilang....
Aisyah : Aisyah nk baby....nk baby( aku nampak mata die berkaca)...
Ibu : Aku pun x sedar ada air menitik di pipi.....

3 comments:

  1. sabar dila.. takpe.. semua yang berlaku ada hikmah di sebaliknya.. Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita kan..

    ReplyDelete
  2. sampai ati tauuu x bgtau pon...
    apa2 pun mesti ada hikmah tu. take care La...

    ReplyDelete
  3. sorrylah...La pun x cite kt saper..melainkan ofismate....
    :-)

    ReplyDelete