Subscribe

RSS Feed (xml)

Saturday, May 23, 2009

Bilikku syurgaku

Akhirnya...tercapai juga hasrat aku nk decorate bilik 2 org puteri aku ni...
Hmmm.... inilah hasilnya....warna wall tu kakak yg pilih...

Aku ikut je..janji die suka dan nk tido dlm bilik tu...
Mula2 tu agak susah jugak..adik la...kakak dah besar ..ok je...
Aku pasang baby monitor..so kalau adik nangis tengah mlm blh la dengar...











Mari mewarna



















Berenang...

Ibu..tengok tu..anak2 ibu buat apa tuh.......hubby aku jerit....die sibuk basuh kete..anak2 tengah berenang kt belakang kereta...

Hmmmm....seronok plak die org ni berenang kt depan rumah ni...ingat swimming pool ker???
Alang2 dah basah..aku biarkan jer la....bukannye selalu die org boleh buat mcm ni...mcm kelakar pun ada...

Kalau masa aku kecik2 dulu..plg best time hujan...mesti nk mandi hujan...dan duduk kt bawah atap zink..tempat air hujan turun..konon2 air terjun la tuh....he..he...

So, biarkan la die org merasa....duk kt bandar ni bkn mcm duk kt kg....
mcm2 permainan aku main masa kecik2 dulu...kadang2 aku terpikir..zaman sekarang ni apalah agaknya permainan yg budak2 main...














Selamat Hari Guru

Aisyah : Ibu...esok ada hari guru...kakak nk bawak kek boleh tak?
Ibu : Hah...ibu tak tau pun...ada note x dari teacher....
Aisyah : He..he... lupa la nk kasi ( sambil tersenyum2)
Ibu : Sib baik awal lg..kalau lambat ckp..kedai dah tutup....

Terima kasih pada semua2 insan yg bergelar "Guru"...jasamu tetap di kenang....

Thank pd teacher Tadika DzulIman sekyen 7.....











Selamat Hari Ibu

Cuti Hari Buruh...ambil kesempatan blk kuala....
Kite org celebrate HAri Ibu ( dan hari bapa) sekali....

MAs n c.Nyah pun ada blk gak...so kite org plan beli kek dan hadiah kat mami n abah tersayang...
Kami sayangkan Mami n abah....x terbalas jasa mami n abah besarkan kami adik beradik....
Kami doakan mami n abah panjang umur dan sihat selalu...


Blk shah alam...hubby belikan kek n belanja aku mkn....terima kasih sayang...
















Tanah Merah & Kota Bharu , Kelantan

Pergi kelantan....majlis pertunangan sepupu Mahzan...dgn org tanah merah...
4 buah kereta semuanya....dah lama x blk kelantan...kali terakhir blk..masa pregnant kakak 6 bln...kakak skrg dah 6 thn...( huh...lama tu)...

Mula2 plan nk blk ngan mami n abah... last minute br tahu makcik Mahzan nk buat majlis pertunangan anak die,, date yg sama ...so terpaksa batalkan ...pi ngan family in law...( mami n abah ...next time kite pi plak ye....)

Agak memenatkan..perjalanan yg agak jauh...yg plg x best sebab hari hujan...so kami x blh nk pergi kemana2...nk bergerak pun susah...

Kenduri hari sabtu.... Jumaat kami dah abertolak..sampai di Tanah MErah Jumaat ptg...
lps kenduri hari sabtu..kami ke kota bharu...aku bw family in law pi uman Pak We...( bapa sedara...abg mami)....di PCB

Pg Ahad kami bERTolak blk ke KL melalui Terengganu....singgah di pasar besar Khadijah...
Di Terengganu kami singgah sembahyang di MAsjid Kristal....dah sampai pun mlm..so x sempat nk bergambar

sepanjang perjln hujan..hinggalah sampai ke shah alam....agak memenatkan...tp seronok...



















Durian Tipus, Jelebu

Blk kg..ada kenduri arwah... nenek ayah....nyang adik n kakak...
Aku kagum dgn semangat kejiranan ...masih menebal di kalangan masyarakat kg...yg mana skrg ni dah x ada terutama kt bandar2....
Masak bergotong -royong......

















Amirah's Birthday 2 yrs

Sorry la adik...dah 3 bln bday adik...br ari ni ibu nk upload gambo....
asyik bz je...he..he...
Kami semua sayangkan adik Mirah....